Back to Top
 

Lediga tjänster

Lilla Akademien är arbetsplats och mötesplats för ett stort antal lärare och övrig personal. Vi erbjuder en inspirerande och kreativ miljö med många utmaningar och goda förutsättningar. Om du är intresserad av att veta mer om eventuella tjänster på Lilla Akademien, kontakta rektor@lillaakademien.se

 

Musikskolan Lilla Akademien söker en kock till skolrestaurangen

På Lilla Akademien står musiken i fokus och vi erbjuder musikutbildning på grundskola och gymnasium. Vi vill ge eleverna en unik utbildning och inspiration till ett livslångt musicerande. Vi vill skapa förutsättningar för goda möten mellan människor, både i och utanför skolan, mellan både elever och vuxna. Vi värnar om den mångfald som finns på skolan, med ett 60-tal nationaliteter representerade bland elever och personal. Vi tror att musikens kraft får oss att lyfta blicken och se det som förenar oss snarare än det som skiljer. Genom gott samarbete kan vi ha en helhetssyn på varje elevs musikaliska och personliga utveckling och kunskapsutveckling. Vår målsättning är främst att utbilda barn och unga på ett sätt så att de är rustade för livet, samtidigt som vi förbereder dem för vidare studier på högskola eller universitet, i Sverige eller utomlands. Många av våra elever går vidare till högre musikutbildning och framtida professionellt musikliv efter avslutade gymnasiestudier. Andra går vidare till andra högre utbildningar, alla med en stor erfarenhet av musik och estetiska uttryck och med vilja och förmåga att färga de sammanhang de kommer till med dessa erfarenheter.

Vår skolmatsal
Vår skolmatsal lagar daglig mat till ca 400 personer, både till elever och personal. Vi serverar både kött-och fiskrätter, samt vegetariskt. Vi arbetar med ekologiska och biodynamiska råvaror. Skolmatsalen är en viktig och uppskattad mötesplats för alla elever och personal och vår kökspersonal har en viktig del i vårt arbete med att ha en helhetssyn på varje elev.

Kvalifikationer
Nu söker vi en kock som har arbetat ett par år inom yrket, gärna i skolkök. En person som har stor kunskap inom området med många kreativa idéer samt ett brinnande intresse för matlagning och bakning.  Du har kunskap om livsmedelslagen och förståelse för vikten av egenkontroll och utbildning inom HACCP. Ett krav är att du har kockutbildning eller liknande och en gedigen arbetslivserfarenhet inom branschen, gärna även som kökschef. Du skall behärska det svenska språket i tal och skrift.

Som person är du stresstålig, glad och trevlig och har ett öga för detaljer. Vi är många som arbetar på en liten yta så det är viktigt att du är organiserad och strukturerad, att du är prestigelös och flexibel i ditt arbete, har lätt för att samarbeta med dina medarbetare, vi arbetar i ett team. Vi ser att du kan delta i alla förekommande arbetsuppgifter i vårt kök, att du har ett hållbart miljötänkande, att du är en sann inspiratör, har lätt för att ta egna initiativ och att du har ett utvecklat kvalitetstänkande. Sist men inte minst ser vi att du uppskattar det dagliga mötet med både barn och vuxna.

Arbetsuppgifterna består bla i att

·         du bygger upp menyn tillsammans med övriga medarbetare

·         du tillagar vanlig kost samt specialkost där du har kunskap och erfarenhet

·         du beställer råvaror tillsammans med övriga medarbetare

·         du är kostnadsmedveten och deltar i uppföljning av utsatt matbudget

Omfattning
Heltid

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidare anställning, med 6 månaders provanställning.

Tillträde
9 april eller snarast

Sista ansökningsdag
180404

Kontakt
Jenny Johansson, biträdande rektor
jenny.johansson@lillaakademien.se

 

LÄRARE i historia, religion och samhällskunskap på lilla akademiens musikgymnasium
tillsvidareanställning 100 %


På Lilla Akademien står musiken i fokus och på gymnasiet erbjuder vi spetsutbildning i musik på det estetiska programmet. Vi värderar kunskap, kreativitet och kvalitet i allt vi gör och vi vill ge eleverna en unik utbildning och inspiration till ett livslångt musicerande. Vi vill skapa förutsättningar för goda möten mellan människor, både i och utanför skolan, mellan både elever och vuxna. Vi värnar om den mångfald som finns på skolan, med ett 60-tal nationaliteter representerade bland elever och personal. Vi tror att musikens kraft får oss att lyfta blicken och se det som förenar oss snarare än det som skiljer. Genom gott samarbete kan vi ha en helhetssyn på varje elevs musikaliska och personliga utveckling och kunskapsutveckling. Vår målsättning är främst att utbilda barn och unga på ett sätt så att de är rustade för livet, samtidigt som vi förbereder dem för vidare studier på högskola eller universitet, i Sverige eller utomlands. Många av våra elever går vidare till högre musikutbildning och framtida professionellt musikliv efter avslutade gymnasiestudier. Andra går vidare till andra högre utbildningar, alla med en stor erfarenhet av musik och estetiska uttryck och med vilja och förmåga att färga de sammanhang de kommer till med dessa erfarenheter.

Vi söker nu en gymnasielärare i historia, religion och samhällskunskap till vår spetsutbildning på det estetiska programmet.

Vi söker dig som är positiv, flexibel, inspirerande och kunnig och är intresserad av att arbeta i en musikprofilerad skola. Du är legitimerad gymnasielärare med relevant behörighet och erfarenhet av att arbeta som lärare på gymnasiet. Du är en god ledare i klassrummet och van vid att både arbeta självständigt och att samarbeta.

Hos oss kommer du att undervisa i historia och kulturhistoria, religion och samhällskunskap i gymnasiets samtliga årskurser. Du kommer att vara mentor och/eller klassföreståndare och du kommer att ingå i ett arbetslag med övriga gymnasielärare.

Vi erbjuder en inspirerande, dynamisk och kreativ miljö med många utmaningar och goda förutsättningar.

 

Välkommen med din ansökan. 

Kontaktperson
Jenny Johansson, biträdande rektor
jenny.johansson@lillaakademien.se

 

Sista ansökningsdag 180409