Back to Top
 

 

 

Fredag 19/1
Chili con carne med ris och gräddfil
Vegetariskt alternativ: Chili sin carne

 

Vecka 4 2018

Måndag 22/1
Fiskbullar med dillsås och ris   alt.
Fiskgratäng med äpple och curry
Vegetarisk rätt: Ratatouille med linser
Mellanmål: Mjölk/fil, müsli, hårt bröd, pålägg, frukt

Tisdag 23/1
Sydfransk potatissoppa med fänkål och saffran, mjukt bröd, pålägg  alt.
Rödbetssoppa med mynta
Mellanmål: Varm choklad, mjukt och hårt bröd, pålägg, frukt

Onsdag 24/1
Spaghetti med köttfärssås
Vegetarisk rätt: Tomatconcassé med röda linser
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg, frukt

Torsdag 25/1
Stekt blodpudding med lingon och keso   alt.
Choritzogryta med zucchini och kokt potatis
Vegetarisk rätt: Zucchinigryta med ajvar relish
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg, frukt

Fredag 26/1
Skinkstek med äppelsås och klyftpotatis
Vegetariskt alternativ: Grönsaksbiff
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg, frukt

 


 

 

Med reservation för eventuella ändringar

 

 

Tider

ENKEL FRUKOST 08:00 – 09:00

Bröd, bordsmargarin, pålägg, fil/mjölk, musli (gäster 15kr)

LUNCH 10:45 – 13:00

(gäster 50kr)

MELLANMÅL 14:30 – 16:00

(elever som inte går på fritids och gäster 15kr)


Matsalen

GOTT OCH HÄLSOSAMT PÅ LILLA AKADEMIEN!

Skolmaten är en enastående möjlighet att främja en hälsosam livsstil genom bra matvanor. Lilla Akademien har eget skolkök för att kunna tillgodose nylagad och varierad kost för såväl elever som lärare. Varje dag serverar vi 2-3 olika maträtter, varav en är vegetarisk (med ägg och mjölk). Du är som förälder välkommen både på frukost, lunch och mellanmål till självkostnad.

MÄTT OCH NÖJD – VARJE DAG

Vi som arbetar med planering, tillagning och servering av måltider har lång erfarenhet och känner våra matgäster väl. Vår största och roligaste utmaning är att sexåringar likväl som låg- mellan-högstadie och gymnasieelever och deras lärare går mätta och nöjda från matsalen, varje dag.

ALLERGI OCH ÖVERKÄNSLIGHET

På skolan, liksom i övriga samhället, finns det ett antal matgäster med överkänslighet eller allergiska besvär. Nötter, inklusive, mandel, jordnötter och sesamfrön förekommer aldrig eftersom de kan utlösa allergiska reaktioner. Detta gäller även mat som du som förälder tar med, exempelvis till skolans årliga basar eller klassfester. Enda möjligheten att vara säker är attbaka själv. Du hittar recept på sajter  som tasteline.se och recept.nu eller varför inte en vanlig hederlig kokbok?

Har du synpunkter eller frågor kring skolmaten hör av dig!

Hälsingar
Karin, Karina, Sadha och Sonia

Hämta hem vår matpolicy (PDF)