Back to Top
 

Hej kära matgäster på lilla akademien!

Vi kommer att förenkla det lite för oss i köket framöver. Som ni säkert vet har Karin slutat och Karina ska vara ledig tre månader. Vi kommer att se till att ni får finfin mat framöver också, men självklart behöver vi ha en inkörsperiod innan vi blir ”varma i kläderna”.

Hälsningar från Shatha och Tomoko


Vecka  46 2018

Måndag 12/11
Fiskbullar med dillsås och kokt potatis.
Fiskgratäng.
Vegetarisk rätt: Vegetarisk grönsaksröra.
Mellanmål: Filmjölk med flingor, hårt bröd, pålägg och frukt.

Tisdag 13/11
Stekt blodpudding.
Potatisgratäng med rökt skinka.
Vegetarisk rätt: Potatisgratäng.
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg och frukt.

Onsdag 14/11
Flygande Jacob med kyckling och ris.
Vegetarisk Rätt: Vegetarisk gryta.
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg och frukt.

Torsdag 15/11
Grönsakswok med bulgur.
Spagetti med pestosås.
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg och frukt.

Fredag 16/11
Gratinerade falukorv med tomattäcke och kokt potatis.
Vegetarisk Rätt: Vegetarisk korv med grönsaker och kokt potatis. Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg och frukt.

Med reservation för eventuella ändringar                               

Tider

ENKEL FRUKOST 08:00 – 09:00

Bröd, bordsmargarin, pålägg, fil/mjölk, musli (gäster 15kr)

LUNCH 10:45 – 13:00

(gäster 50kr)

MELLANMÅL 14:30 – 16:00

(elever som inte går på fritids och gäster 15kr)


Matsalen

GOTT OCH HÄLSOSAMT PÅ LILLA AKADEMIEN!

Skolmaten är en enastående möjlighet att främja en hälsosam livsstil genom bra matvanor. Lilla Akademien har eget skolkök för att kunna tillgodose nylagad och varierad kost för såväl elever som lärare. Varje dag serverar vi 2-3 olika maträtter, varav en är vegetarisk (med ägg och mjölk). Du är som förälder välkommen både på frukost, lunch och mellanmål till självkostnad.

MÄTT OCH NÖJD – VARJE DAG

Vi som arbetar med planering, tillagning och servering av måltider har lång erfarenhet och känner våra matgäster väl. Vår största och roligaste utmaning är att sexåringar likväl som låg- mellan-högstadie och gymnasieelever och deras lärare går mätta och nöjda från matsalen, varje dag.

ALLERGI OCH ÖVERKÄNSLIGHET

På skolan, liksom i övriga samhället, finns det ett antal matgäster med överkänslighet eller allergiska besvär. Nötter, inklusive, mandel, jordnötter och sesamfrön förekommer aldrig eftersom de kan utlösa allergiska reaktioner. Detta gäller även mat som du som förälder tar med, exempelvis till skolans årliga basar eller klassfester. Enda möjligheten att vara säker är attbaka själv. Du hittar recept på sajter  som tasteline.se och recept.nu eller varför inte en vanlig hederlig kokbok?

Har du synpunkter eller frågor kring skolmaten hör av dig!

Hälsingar
Karin, Karina, Sadha och Sonia

Hämta hem vår matpolicy (PDF)