Back to Top
 

 

 


Torsdag 7/6
Stekt blodpudding med lingon  alt.
Fiskpudding med skirat dill- och citronsmör
Vegetarisk rätt: Grönsaksgratäng med champinjoner
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg, frukt

 

Fredag 8/6
Stekt kycklingkorv med potatismos / potatissallad
Vegetarisk rätt: Sojakorv
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg, frukt

 

Vecka 24  2018

Måndag 11/6
Fisk Florentine (med champinjoner och spenat)
Vegetarisk rätt: Potatisbullar, lingon och keso
Mellanmål: Fil med musli, hårt bröd, pålägg, frukt

Tisdag 12/6
Korv Stroganoff med ris  alt.
Kycklinglevergryta
Vegetarisk rätt: Stroganoff med rotsaker och svarta bönor
Mellanmål: Mjölk, mjukt och hårt bröd, pålägg, frukt


Onsdag 13/6 -  Skolavslutning
9:ornas avslutningslunch serveras i danssalen
Lunch till fritidsbarnen serveras på fritids


Torsdag 14/6
Lunch till fritidsbarn och lärare serveras i matsalen

 

Fredag 15/6
Lunch till fritidsbarn och lärare serveras i matsalen

 

Med reservation för eventuella ändringar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tider

ENKEL FRUKOST 08:00 – 09:00

Bröd, bordsmargarin, pålägg, fil/mjölk, musli (gäster 15kr)

LUNCH 10:45 – 13:00

(gäster 50kr)

MELLANMÅL 14:30 – 16:00

(elever som inte går på fritids och gäster 15kr)


Matsalen

GOTT OCH HÄLSOSAMT PÅ LILLA AKADEMIEN!

Skolmaten är en enastående möjlighet att främja en hälsosam livsstil genom bra matvanor. Lilla Akademien har eget skolkök för att kunna tillgodose nylagad och varierad kost för såväl elever som lärare. Varje dag serverar vi 2-3 olika maträtter, varav en är vegetarisk (med ägg och mjölk). Du är som förälder välkommen både på frukost, lunch och mellanmål till självkostnad.

MÄTT OCH NÖJD – VARJE DAG

Vi som arbetar med planering, tillagning och servering av måltider har lång erfarenhet och känner våra matgäster väl. Vår största och roligaste utmaning är att sexåringar likväl som låg- mellan-högstadie och gymnasieelever och deras lärare går mätta och nöjda från matsalen, varje dag.

ALLERGI OCH ÖVERKÄNSLIGHET

På skolan, liksom i övriga samhället, finns det ett antal matgäster med överkänslighet eller allergiska besvär. Nötter, inklusive, mandel, jordnötter och sesamfrön förekommer aldrig eftersom de kan utlösa allergiska reaktioner. Detta gäller även mat som du som förälder tar med, exempelvis till skolans årliga basar eller klassfester. Enda möjligheten att vara säker är attbaka själv. Du hittar recept på sajter  som tasteline.se och recept.nu eller varför inte en vanlig hederlig kokbok?

Har du synpunkter eller frågor kring skolmaten hör av dig!

Hälsingar
Karin, Karina, Sadha och Sonia

Hämta hem vår matpolicy (PDF)