Invigning av Drottning Silvias Konsertsal 7 och 8 juni

Den 7:e och 8:e juni invigs den nya konsertsalen på Lilla Akademien under två festliga kvällar, med konsert och mottagning i parken. Konsertsalen namnges efter Lilla Akademiens beskyddare H.M. Drottningen.

Konsertsalen ritas av den italienska arkitekten och konstnären Giorgio Palù och akustiken skapas av den världsberömda akustikern Yasuhisa Toyota.

Foto: Skiss konsertsal, Giorgio Palù @arkpabi2022

Den nya konsertsalen blir ett fantasifullt bidrag till svenskt kulturliv. En lockande, multifunktionell plats för kreativitet, som på nyskapande sätt för människor samman och bygger upp framtidens generation av unga musiker. Den vackra och välklingande konsertsalen ökar kvaliteten på Lilla Akademiens musikutbildningar och inspirerar andra, med utgångspunkt i konsten att lyssna. Med musikens kraft skapas en mötesplats för inkludering och minskat utanförskap. Med digital kommunikationsteknik länkas musiker och musikutbildningar samman i ett världsomspännande nätverk. Konsertsalen blir språngbräda och idéverkstad för en ny generation yrkesmusiker och skapar en rik återväxt av både åhörare och musiker. Konsertsalen finansieras av stiftelser och privata medel.

Pressmeddelande om invigningen

Läs fler nyheter här!