Vinterfestival 2023 i Drottning Silvias Konsertsal

Vinterfestivalen Magiska världar

I februari 2023 är det premiär i Drottning Silvias konsertsal för den första Vinterfestivalen!

Kammarorkestern O/Modernts uppskattade sommarfestival på Ulriksdals slottsteater får nu en vintervariant och nya unga medmusiker. Med premiärår 2023 slår sig O/Modernt och Lilla Akademien samman och sätter upp en femdagarsfestival i den gyllene Drottning Silvias konsertsal för att fira vinterns magi.

Under festivalen delar världsartister scenen med nästa generations musiker från Lilla Akademien. Det bjuds bland annat på Nils Holgerssons underbara resa, tidlösa klassiker av kompositörer som Schubert och Mendelssohn, medeltida kärlekssånger och filmmusiken från Harry Potter.

Varmt välkomna till Drottning Silvias konsertsal och en magisk festival i världsklass!

Datum: 15-19 februari 2023

Biljetter: billetto.se (sök på Drottning Silvias konsertsal). Länk: Hitta event (billetto.se)

Program, solister, information m.m.: O/Modernt New Generation Winter Festival (omodernt.com)

 

Programmet:

Utomvärldsliga harmonier
​Onsdag 15 februari | 19:00

En musikalisk resa mot utomvärldsliga harmonier där klangfärgerna står i centrum. Kvällen inleds med toner från elgitarr och vi förs sedan vidare genom ett klangligt landskap av Golijovs blida bön Tenebrae, mot Bowies Moonlight on Mars som möter Beethoven och vi tar oss i hamn hos Schuberts C-dur kvintett.

Kärlekens magi
​Torsdag 16 februari | 19:00

Denna kaleidoskopiska konsert skildrar kärleken ur många vinklar och eror. Från medeltida sånger till Manuel de Fallas El amor bjujo. Efter paus bjuder O/Modernts musiker och Lilla Akademiens elever på vackra Adagietto ur Mahlers femte symfoni.

HENRY OCH HARRY / POTTER OCH PURCELL
Fredag 17 februari | 19:00

I detta magiska program flätas Purcells Dido och Aeneas ihop med musiken från filmerna som introducerade magin till en hel generation- Harry Potter. Det magispäckade programmet bjuder också på Erkki-Sven Tüürs Action – Passion och en av Stings tidlösa sånger.

VÄTTAR, NISSAR OCH ÄLVOR
Lördag 18 februari | 15:00

En lunchkonsert där magiska varelser har satt sitt avtryck i musiken. Scherzot ur Mendelssohns oktett inspirerad av demoner, Tjajkovskijs sockerfe som väcks till liv på julaftonsnatten och den galna ritten undan Schuberts lockande Erlkönig. 

HENRY OCH HARRY / POTTER OCH PURCELL
Lördag 18 februari | 19:00

Se konsertbeskrivning ovan.

Nils Holgerssons underbara resa
​Söndag 19 februari | 15:00

Familjeföreställningen som redan rönt stora succéer i Berwaldhallen och på Konzerthaus i Berlin. Vi får vi följa med Selma Lagerlöfs Nils Holgersson när han tillsammans med O/Modernt New Generation Orchestra och Lilla Akademiens elever lämnar Sverige och med det magiska flygpulvret ger sig ut i världen. 

THE WONDERFUL ADVENTURES OF NILS
​Söndag 19 februari | 18:00

Se konsertbeskrivning ovan.

 

Läs fler nyheter här!