Back to All Events

Jubileumskonsert med Lilla Akademiens blåsorkester, Latinensemble och Storband.

Jubileumskonsert med Lilla Akademiens blåsorkester, Latinensemblen och Storbandet.

När: Söndagen den 28 april

Klockslag: 14:00

Var: I Kungssalen på Kungliga musikhögskolan, Stockholm

Kostnad: Fri Entré

Det är en stor glädje för Lilla Akademien att fira Jubileumsår, 20 år som musikskola, och genomföra denna blås-, slagverks- och jazzkonsert på Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Lilla Akademien utbildar framtidens musiker utifrån ett holistiskt perspektiv. En gedigen musikutbildning av hög kvalité integreras med skolans alla ämnen och skolans mål är att genom musiken lära eleverna att värna om livets mångfald med tillit och respekt. Vi vill ge en djup kunskap om tradition, så att våra elever både kan vara förnyare av gamla konstnärliga uttryck och initiativtagare till ny.

Lilla Akademiens Blåsorkester består av strax över 35 instrumentalister, främst från gymnasiet och Pre-College (vuxenutbildningen). Blåsorkestern har varit en viktig del av Lilla Akademiens verksamhet under större delen av skolans 20-åriga historia.

Latinensemblen startade hösten 2016. Då med endast några slagverkare, men idag består bandet av tre sångare, tre trumpeter, tre saxar, en klarinettist, en basist, en pianist, två gitarrister samt cirka tio slagverkare. Jesper Kviberg bildade bandet för att skapa ett forum för eleverna där de får chans att improvisera både som solister, men även kollektivt. Eleverna är från mellanstadiet till Pre College(vuxenutbildning) vilket är utvecklande på många sätt.

LABB - Lilla Akademien Big Band - startade vårtermin 2017 och har på kort tid blivit en betydande orkester i Lilla Akademiens verksamhet. Storbandet består av musiker från skolans högstadium, gymnasium och Pre-College, dvs i åldrarna 14-21 år. 

Välkomna

Affisch jazz- och blåskonsert 190428 KMH.jpg