Back to All Events

Musikens kraft på Musikaliska

Musikens kraft för samman Nord- och Sydkorea
Ett unikt musikmöte inträffar på Musikaliska, Nybrokajen 11, den 22 september kl.16:00 där några av Lilla Akademiens elever medverkar.

Konserten kommer att omfatta såväl klassiska stycken som traditionell koreansk musik.

En “pre-concert talk” Loved Ones Not Forgotten” om människor och vardagsliv iNordkorea äger rum på engelska kl 15:00 med Michelle Mope Andersson.

Köp biljetter genom att klicka Musikaliska

Kostnad: Vuxna 300 kr, Studerande med leg 150 kr, Barn under 12 år 50 kr Press/Media fri entre med presskort

Medverkande-

Två världskända musiker från Korea, den ena från nord och den andra från syd uppträder tillsammans sammanförda av musikens kraft som inte känner några gränser. Programmet är organiserat av Michelle Mope Andersson som har bott och arbetat i Pyongyang, i samarbete med Lindenbaum Academy, Omodernt, och Lilla Akademien.

Song Mi Kim och Hyung Joon Won kommer direkt från Genève där de gav en gemensam konsert i samband med FNs Peace Talks vars vision är att utveckla utrymmet för dialog om fred och konfliktlösning. Symboliskt nog är konserten i Stockholm dagen efter den internationella fredsdagen, som äger rum den 21 sept.

Song Mi Kim är sopran och utbildad på “Pyongyang University of Music and Moscow Conservatory”. Hon representerar “Korea Performing Art Exchange Society” och är kulturell ledare för Chosun Disabilities Federation samt innehar ett flertal andra poster. Hon är sedan 2013 bosatt i Beijing, Kina.

Hyung Joon Won har spelat fiol sedan han var 7 år och är utbildad på erkända Juilliard School of Music i New York. När han som barn medverkade i Davos World Economic Forums firande av återföreningen av Väst- och Östtyskland 1990, började han se på musik som ett verktyg till försoning. Han har sedan dess kämpat för att dessa konserter ska bli verklighet. Förutom konserten i Genève har Song Mi Kim och Hyung Won hållit en bejublad konsert tillsammans i Shanghai i maj i år.

Välkomna

Musikens kraft bild.jpg