Margareta Bengtson

Lärare sång

Foto: Ewa-Marie-Rundquist


Foto: Ewa-Marie-Rundquist

Margareta Bengtson undervisar i sång med inriktning jazz och improvisation på Lilla Akademiens Musikgymnasium och Pre-College. Hon är utbildad klassisk harpist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har även gått en diplomutbildning tillsammans med vokalensemblen The Real Group som hon var med och bildade 1984. Gruppen har givit ut ett 20-tal skivor i ett flertal länder, och har under flera decennier rönt mycket stora framgångar internationellt. 

Margareta lämnade gruppen 2007 och arbetar nu som frilans. Hon har som solist bl a givit ut ett flertal skivor, och gör konserter i vitt skilda sammanhang, allt från jazz till samarbeten i mer gränsöverskridande musikaliska landskap tillsammans med klassiska musiker, där hon också numera gärna tar med sig harpan. 

”Min önskan som pedagog är att eleverna ska få hitta och känna glädje, frihet och oanade möjligheter i musiken, att försöka få dem att upptäcka sin egen röst, och sitt eget uttryck i den repertoar vi väljer att jobba med, gärna i en kombination av teknik- och t e x improvisationsövningar.”

Webbplats
www.margaretabengtson.com

E-post
margareta@margaretabengtson.com

Lars Rodvaldr

R.ED is a one-stop studio for everything Squarespace. Custom template designs. Setup. World-class typography. Advanced CSS tweaks. Branding. Social media integration. And, of course, person-to-person workshops