Blockflöjt

 

Undervisningen
Att spela blockflöjt, ett av världens äldsta instrument, är något man kan göra och ha glädje av under hela sitt liv, antingen som yrkesmusiker eller som ett stimulerande fritidsintresse eller både och!

Som blockflöjtist är det viktigt att lära känna musiken från medeltid, renässans och barock men även den samtida klassiska repertoaren.

Parallellt med undervisning i ensemble- och kammarmusikspel vill flöjtundervisningen ge dig en fördjupad möjlighet i att få utvecklas i din egen takt och efter dina specifika förutsättningar och önskemål.

Blockflöjtsklassen
Som elev i blockflöjtsklassen får du uppleva spelglädjen tillsammans med de andra eleverna både i mindre och större blockflöjtsensembler. Vi spelar även tillsammans med andra instrument i så kallade ”Broken consort” ensembler. Blockflöjtsklassen konserterar regelbundet både på interna och externa konserter i skolans regi.

Blockflöjtsklassen har genom åren meriterat sig som förstaprisvinnare vid olika musiktävlingar.

Lilla Akademiens blockflöjtslärare, Malou Meilink, är en av Sveriges mest renommerade blockflöjtister. Malou spelar blockflöjt i alla storlekar från sopranino till den stora subkontrabasblockflöjten. Hon har varit medlem i ensembler som Westra Aros Pijpare, Svenska Blockflöjtskvartetten, Cappella Nuova och Fairytale samt konserterar regelbundet som solist och kammarmusiker. Malou har även varit studiomusiker på skiva och film. Till exempel. är det hennes flöjtspel ni hör i Ronja Rövardotter.

Masterclasses/ Workshops
Lilla Akademiens blockflöjtsklass har arrangerat masterclasses med professor emeritus Clas Pehrson, KMH, samt deltagit i ett flertal, av KMH arrangerade, masterclasses och föreläsningar bl. a. med Michala Petri, världsberömd dansk blockflöjtssolist.

Blockflöjtsklassen har även arrangerat ”mötesplats” för ensemblespel med andra kulturskolor för att på detta sätt utveckla ”musikaliskt kamratskap” mellan olika skolors elever och pedagoger.

Vad gör elever från tidigare blockflöjtsklasser?

Vissa elever har studerat vidare vid Kungliga Musikhögskolan, KMH, i Stockholm. Andra har studerat vid olika folkhögskolor med musikprofil som t.ex. Bromma folkhögskola.

Lärare blockflöjt

 

Lars Rodvaldr

R.ED is a one-stop studio for everything Squarespace. Custom template designs. Setup. World-class typography. Advanced CSS tweaks. Branding. Social media integration. And, of course, person-to-person workshops