Klarinett

 

Undervisningen
På Lilla Akademien möter du två väletablerade klarinettister, Elin Willert och Stefan Harg, som också är mycket engagerade och erfarna pedagoger. Vi finner att kombinationen av att vara både professionellt utövande musiker och pedagog är mycket berikande och inspirerande för våra elever.

På utbildningen utvecklas du till en skicklig instrumentalist och till en självständig och lyhörd samspels- och orkestermusiker. Vi ser just Dig och utvecklar och skräddarsyr din klarinettutveckling. Då den egna övningen är otroligt viktig för att utvecklas vägleder vi våra elever att bli självständiga i övningsrummet. Du erhåller individuell undervisning på ditt instrument 2X40 min/ veckan i 36 veckor.

Klarinettklassen
På Lilla Akademien har du möjlighet att spela alla klarinettinstrument, från ess- till basklarinett samt prova på historiska klarinetter. Vi ger dig möjlighet till att uppleva musik, utveckla dina instrumentala och musikaliska kunskaper samt att förkovra dig i olika speltekniker och musikalisk gestaltning.
Du erhåller kunskaper och färdigheter som ökar dina möjligheter att bli antagen till en musikhögskola. Som elev på Lilla Akademiens gymnasium och Pre College har du möjlighet att framträda på många olika konserter både på skolan och på externa scener. Lilla Akademien genomför regelbundet konserter på Konserthuset, Berwaldhallen, Riddarhuset, Operan etc .

Masterclasses/workshops
Vi anordnar regelbundet workshops, klarinettdagar och mästarklasser med kända klarinettister, internationella som nationella. För att nämna några har skolan besökts av Martin Fröst, Dimitri Ashkenazy, Hermann Stefansson, Emil Jonason, Håkan Rosengren, Greg Barrett, Christoffer Sundqvist, och Staffan Mårtensson.

Var gör elever från tidigare klarinettklasser?
Alla klarinettelever som sökt sig vidare till högre musikutbildningar efter gymnasiet eller Pre College har blivit antagna! Flera före detta elever är nu etablerade i svenskt musikliv, som orkester- och kammarmusiker. Eftersom både Stefan och Elin är erkända musiker har de även kunnat fungera som mentorer till före detta elever när de lämnar musikhögskolorna och ska ta klivet att etablera sig som musiker.

Skolor som våra elever blivit antagna till:

  • Musikhögskolan i Malmö

  • Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

  • Högskolan för scen och musik i Göteborg

  • Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn

  • Musikhögskolan i Örebro

  • Kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola

  • Ingesunds Musikhögskola i Arvika

Lärare klarinett

 

Lars Rodvaldr

R.ED is a one-stop studio for everything Squarespace. Custom template designs. Setup. World-class typography. Advanced CSS tweaks. Branding. Social media integration. And, of course, person-to-person workshops