Jazzsång

 

Undervisningen
För en framtid som sångare är det viktigt att ha en gedigen sångteknik, oavsett vilken genre man väljer i framtiden. Varje sångare är unik och vi utgår ifrån hur långt varje elev har kommit innan gymnasiet och vad var och en vill med sin sång. Jazzfördjupningen ger en genuin grund i sångteknik, fördjupning i jazzgenren, improvisation, jazzensembler, vokaljazzensemble, kör med mera. Skolans mål är att stärka din identitet som sångare/musiker, genom att låta musiken genomsyra hela utbildningen. 

Sångklassen
Det är viktigt för oss sånglärare på Lilla Akademien att sångklassen har en god sammanhållning. Varje elev ska känna sig trygg i gruppen, oavsett bakgrund. Alla sångare arbetar tillsammans i olika ämnen. Som jazzsångare ingår du som medlem i en jazzensemble tillsammans med andra instrumentalister där fokus ligger på samspel och improvisation. Du är också en del av gemensamma jazzsånglektioner och vokaljazzensemble. Som sångare på LA får du möjlighet att delta i flera interna och externa konserter runt om i Stockholm som Riddarhuset, Slottet, Confidencen och Musikaliska. 

Masterclasses/workshops
Under din tid på gymnasiet får du möjlighet att medverka på någon masterclass. Vi har tidigare år bland annat besökts av Elise Einarsdotter och Nisse Landgren.

Vad gör elever från tidigare sångklasser?
Många av våra sångelever väljer att fortsätta sina studier på olika folkhögskolor runt om i landet. Senare går flera vidare till musikhögskolor i Sverige och utomlands. Våra elever har vunnit solistpris på Blue House Youth Jazz Festival och många har fått ta del av fina stipendier. 


Lärare jazzsång

 

Lars Rodvaldr

R.ED is a one-stop studio for everything Squarespace. Custom template designs. Setup. World-class typography. Advanced CSS tweaks. Branding. Social media integration. And, of course, person-to-person workshops